Historiek

Van schrijnwerker tot totaalleverancier

Eribel is ontstaan uit een eenmanszaak die door huidig zaakvoerder Rony Bols in 1989 werd opgericht. Rony hield zich aanvankelijk bezig met algemeen schrijnwerk, maar zag al snel in dat hij zich moest specialiseren om competitief te blijven. In 1995 startte hij dan ook met zijn eigen CNC-productie van deurgehelen. Daarmee kon hij beter inspelen op de wensen van zijn almaar groeiende cliënteel en was hij minder afhankelijk van externe leveranciers.

Benor-licentie

De periode 1995-2003 werd gekenmerkt door een gestage groei. Om de klantgerichtheid verder te versterken en zich toe te leggen op de ontwikkeling van zijn eigen producten nam Rony Werkhuizen Campens – Cambel (in Relegem) over. Het bedrijf in de Brusselse rand beschikte over een Benor-licentie, wat meteen een grote voorsprong betekende op de concurrentie. De overname opende ook de deur naar het totaalconcept – van ontwerp en ontwikkeling over productie, levering en montage tot onderhoud en service – waar Eribel vandaag prat op gaat.
 

Onze droog gemonteerde metalen omlijsting

Een belangrijk scharnierpunt in de ontwikkeling van onze activiteiten was de uitvinding van de droog gemonteerde metalen omlijsting. Dit innovatieve product is intussen uitgegroeid tot ons kernproduct en biedt een antwoord op de nadelen die verbonden zijn aan het ter plaatse opgieten van beton in de omlijsting. De ongeëvenaarde metalen omlijsting van Eribel bestaat uit slechts drie elementen die op de werf zelf in elkaar geklikt worden. Het geheel wordt geschroefd en gelijmd tegen een vooraf aangebracht binnenkader uit multiplex (prekader). 
 

Gestroomlijnd van a tot z

Intussen bracht Rony ook de bedrijven Vernibouw en Vernimetal onder in de Eribel-holding. Dankzij de complementariteit van de Eribel-activiteiten kreeg de klant meteen een totaalpakket aangeboden en werd hij verlost van een aantal klassieke coördinatieproblemen. Met het oog op een efficiëntere communicatie en administratie en meer flexibiliteit bracht de groep in 2005 zijn activiteiten onder in twee vennootschappen: de productiefirma Eribel en het montagebedrijf Vernibouw-Campens. Wat echter onaangeroerd bleef, zijn de unieke troeven (link naar troeven) van het bedrijf. Dé grote kracht van Group Eribel schuilt nog steeds in ruim 40 jaar ervaring in combinatie met een innoverende, CNC-gestuurde productiefilosofie.
 

Uitgebreide productiecapaciteit

De overname in 2009 van de firma Mobelix in Lommel vormde een nieuwe mijlpaal in het succesverhaal van Eribel. Door dit Limburgse bedrijf over te nemen kon de groep immers zijn productiecapaciteit sterk uitbreiden. Resultaat? Nog kortere lever- en bouwtijden en een grotere flexibiliteit. Daardoor kunnen we nog sneller anticiperen op de onvermijdelijke evoluties op de veeleisende projectmarkt.

Integrale aanpak

Met een productie van meer dan 80.000 deurgehelen per jaar biedt Eribel de meest veeleisende klanten een totaaloplossing aan (inclusief plaatsing via Vernibouw-Campens) waarbij alle producten voldoen aan de strengste Europese eisen op het vlak van brandwering, geluiddemping en inbraakvertraging. Nu we het volledige ‘deurproces’ beheersen, van ontwerp en ontwikkeling over productie, levering en montage tot onderhoud en service, ligt de weg open naar verdere innovatie.